woensdag 27 januari 2010

donderdag 21 januari 2010

Eindhoven Brainport in top 7 ‘Intelligent Communities’


De regio Brainport is een van de zeven genomineerden voor de prestigieuze ‘Intelligent Community of the Year Award 2009’. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Intelligent Community Forum (ICF), een denktank die succesvolle regio’s zoekt waarin bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen efficiënt samenwerken en waarbij breedband en ICT een centrale rol speelt. Voor deze wedstrijd schrijven zich, wereldwijd, jaarlijks meer dan 300 gemeenten of regio’s in.

dinsdag 19 januari 2010

Sportdebat met klassieke tegenstellingen


In het mooie Pieter van den Hoogenband Zwemstadion vond maandagavond 18 januari een sportdebat plaats onder leiding van Tom Egbers. De setting, met de deelnemers aan het debat op een platform in het water was mooi en de tribune gevuld. Vol spanning werd uitgekeken naar een boeiend debat. Een debat dat helaas nooit echt de klassieke politieke tegenstellingen ontsteeg.

zondag 17 januari 2010

Aftrap Campagne & 'Flasmob in de sneeuw'

Zaterdag 16 januari is tijdens de PvdA nieuwjaarsreceptie in Gasterij in ’t Ven (Groendomein Wasven) officieel de campagne afgetrapt. Onder het overkoepelende thema ‘De stad is van ons allemaal’ is een sterk programma met drie speerpunten neergezet: ‘Werken’, ‘Wonen’ en een ‘Betrokken en betrouwbaar bestuur’. Het programma is terug te vinden op de nieuwe PvdA website. PvdA Eindhoven site PvdA verkiezingsprogramma

donderdag 14 januari 2010

Eindhoven energieneutraal in 2045, why not ?


Een energieneutrale stad wekt evenveel duurzame energie op als er wordt gebruikt. De CO2-emissie is dus nul. Het Eindhovens college heeft de ambitie geformuleerd om dit doel uiterlijk in 2045 in Eindhoven te bereiken. Een stevige en gedurfde ambitie die om een grote inspanning vraagt. Aan de andere kant valt er ook veel te winnen. Een schone stad, onafhankelijkheid van de eindige voorraad fossiele brandstoffen en de hiermee verbonden prijsstijgingen en last but not least zijn we niet meer afhankelijk van instabiele en onrustige energieleveranciers zoals Rusland en het Midden-Oosten.
Daar komt nog eens bij dat duurzame technologie de toekomst heeft.

woensdag 6 januari 2010

Raadslid, waarom dat nu weer?


Waarom heeft iemand de ambitie om raadslid te worden? Vele uren werk, vaak in de avonduren en naast een baan of andere maatschappelijk activiteiten. Taaie rapporten doorworstelen, veel vergaderen, luisteren naar en praten met de professionele bestuurders, ambtenaren en mensen uit de stad. De pers die je kritisch volgt en iedereen die iets van je wil. Lijkt een hondenbaan?