vrijdag 26 februari 2010

Eindhoven scoort zeer goed in Elsevier onderzoek ‘Hoe goed is uw gemeente’


Deze week publiceert Elsevier een onderzoek naar de ontwikkeling van de woonlasten in de Nederlandse gemeentes en wordt een algemeen oordeel gegeven over de kwaliteit en ontwikkeling van de gemeentes. Op beide aspecten scoort Eindhoven, als PvdA stad, zeer goed! De woonlasten zijn over de periode 2006-2009 gedaald met 0,3% (score ++).

donderdag 25 februari 2010

Persoonlijke campagne flyer


Het werd tijd voor mijn persoonlijke campagne flyer. Een beknopte samenvatting in hoofdlijnen waar ik voor sta en waar ik de komende vier jaar voor ga.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat u gaat stemmen op drie maart. Een stem op de PvdA is dan natuurlijk erg fijn. Een voorkeurstem op nummer 5 van lijst 1 is echter SUPER! Alvast bedankt.




woensdag 24 februari 2010

Bezoek PvDA kamerlid Diederik Samsom


Maandagmiddag bracht Diederik Samsom, tweede kamerlid voor de PvdA, een bezoek aan Eindhoven. Doel van dit bezoek was om Diederik Samsom kennis te laten maken met de duurzame ontwikkelingen in de stad. De eerste stop van het bezoek was de High Tech Campus, waar we de start-up Suncycle (site Suncycle) bezochten. Suncycle ontwikkelt een zeer innovatief tweede-generatie zonne-energie toepassing, die photovoltaïsch elektriciteit opwekt en tegelijkertijd als bijprodukt ook warmte genereert (zoals het klassieke zoneboiler systeem).

maandag 22 februari 2010

Eberhard van der Laan in Eindhoven


Zaterdag 20 februari was Eberhard van der Laan, onze PvdA Minister van Wonen, Wijken en Integratie, op bezoek in Eindhoven. De campagne voerde ons naar Woensel-West, waar we met een grote groep PvdA-ers gecanvasd hebben. Aan het einde van de middag hebben we een bezoek gebracht aan VERS, een atelier en projectruimte voor studenten van de Design Academy Eindhoven.

donderdag 18 februari 2010

De PvdA houdt woord, militairen weg uit Uruzgan


Als het aan de PvdA ligt komt er geen verlenging van de huidige missie in Uruzgan en wordt er dus nee gezegd tegen het verzoek van de NAVO ! En na zeventien overlegrondes tussen alle betrokkenen kan volgens de PvdA dit besluit ook snel genomen worden, namelijk voor 1 maart, zoals beloofd aan de tweede kamer.

woensdag 17 februari 2010

IEDEREEN TELT MEE !

PvdA film "Iedereen telt mee"

D66 kopieert PvdA Amsterdam programma


'Anders Ja D66', dit is de landelijke slogan van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart aanstaande. In Amsterdam interpreteerde de D66 het woord ‘Anders’ toch even anders dan men mag verwachten. Het programma van D66 is namelijk niet zoveel anders dan dat van de PvdA in Amsterdam. Sterker nog, D66 Amsterdam kopieerde letterlijk delen uit het programma van de PvdA Amsterdam! Plagiaat noemen we dit. En niet sterk voor een partij die pretendeert het anders te willen doen. Commentaar van de D66 lijstrekker Telleman: “niet handig”. Lijkt me een beetje een understatement☺.
Hoezo ‘Anders’. Niks anders, gewoon kopiëren!
Telegraaf: D66 schrijft PvdA programma over

woensdag 3 februari 2010

Ferm optreden in de wijk Blixembosch


Na een tumultueus verlopen jaarwisseling op en om het Ouvertureplein in Blixembosch, komen er nieuwe en aanvullende maatregelen. Camera’s, een bromfiets- en samenscholingsverbod en schade verhalen op de jongeren. Ten minste dat zijn de plannen. Het is goed dat burgemeester Rob van Gijzel ook kijkt naar de voorzieningen voor jongeren in de wijk Blixembosch, deze zijn immers voor die doelgroep ver onder de maat. Ook wordt er naar de inrichting van het plein gekeken. Kortom aan alles lijkt gedacht, of toch niet?

dinsdag 2 februari 2010

The day after Plasterk, Ter Horst en Albayrak


1 februari hadden we als PvdA Eindhoven drie vooraanstaande PvdA politici op bezoek in de Eindhoven: minister Ronald Plasterk, minister Guusje ter Horst en staatssecretaris Nebahat Albayrak. In twee weken hadden we met een clubje vrijwilligers en het Amsterdamse partijbureau een mooi programma in jongerencentrum Dynamo uit de grond gestampt. Zelf heb ik eerst met staatssecretaris Nebahat Abayrak de wijk Blixembosch bezocht, waarover in een volgende blog meer. Daarna hebben we de Women Fight Club van Elke van Rossum bezocht.