vrijdag 28 mei 2010

Driemaal Balkenende-norm voor bestuurders Endinet


Endinet bv is een structuurvennootschap (balanstotaal van meer dan € 16 mio, een wettelijk verplichte OR en meer dan 100 werknemers). Dit geeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) een flink aantal rechten. In dit geval kan de gemeente Eindhoven als AvA gezien worden, men heeft immers met 83,224% van de aandelen van Endinet bv de absolute meerderheid in de AvA. Welke positie geeft dit, naast de Raad van Commissarissen (RvC), de gemeente Eindhoven?
- De gemeente Eindhoven bepaalt in hoofdlijnen het beloningsbeleid van het bestuur van de onderneming.
- De gemeente ontslaat en benoemt de bestuurders.
- De gemeente Eindhoven benoemt de commissarissen.
- De gemeente Eindhoven kan het vertrouwen in de voltallige Raad van Commissarissen (RvC) opzeggen.

woensdag 19 mei 2010

PvDA bezoekt Revalidatiecentrum Blixembosch


Maandag 17 mei heeft het eerste werkbezoek van de nieuwe PvdA fractie plaatsgevonden. Vijf fractieleden (Mieke, Petra, Toon, Frank en Arnold), een fractievolger (Jacqueline) en een van onze wethouders (Staf) brachten een bezoek aan het Revalidatiecentrum Blixembosch. Aanleiding van het bezoek aan Blixembosch was het thema sport en revalidatie. Tijdens de presentaties bleek dat er een duidelijk verband is tussen de intensiteit van de sportbegeleiding tijdens de revalidatie en de sportparticipatie na de revalidatie.

zaterdag 8 mei 2010

Strijp R RAF-gebouw 'Walls come tumbling down'


Vandaag 8 mei is het RAF-gebouw op STRIJP R, na meer dan 50 jaar het centrum van de beeldbuizenwereld te zijn geweest, op spectaculaire wijze neergehaald. Film Strijp R RAF-gebouw 'Walls come tumbling down'

Job Cohen en europarlementariër Judith Merkies bezoeken Brainport Eindhoven


Vrijdag 29 mei 2009 kwam Judith Merkies, toen nog kandidaat europarlementariër voor de PvdA, op verkiezingscampagne naar Eindhoven. Ze was onder de indruk van het innovatiepotentieel van de stad en beloofde dat ze snel een keer terug zou komen om zich goed hierover te laten informeren. Vrijdag 7 mei 2010 was het zover. Judith Merkies, met voorkeurstemmen in het europarlement gekozen en commissielid ‘Industrie, onderzoek en energie’, heeft een lange dag in de regio Eindhoven doorgebracht.

zondag 2 mei 2010

1 mei, Dag van de Arbeid Nieuwe Stijl


Voor de PvdA Eindhoven was de traditionele 1 mei viering de laatste jaren toch een beetje een ‘stoffig’ evenement geworden. Niet dit jaar. Een deels nieuw bestuur heeft gekozen voor een nieuwe opzet. Daarom werd dit jaar de 1 mei viering voor het eerst ook gevierd als PvdA Eindhoven Familiedag, dus voor jong, oud en alles wat daar tussenin zit. Als locatie was gekozen voor de Ontdekfabriek op Strijp S.