zondag 2 mei 2010

1 mei, Dag van de Arbeid Nieuwe Stijl


Voor de PvdA Eindhoven was de traditionele 1 mei viering de laatste jaren toch een beetje een ‘stoffig’ evenement geworden. Niet dit jaar. Een deels nieuw bestuur heeft gekozen voor een nieuwe opzet. Daarom werd dit jaar de 1 mei viering voor het eerst ook gevierd als PvdA Eindhoven Familiedag, dus voor jong, oud en alles wat daar tussenin zit. Als locatie was gekozen voor de Ontdekfabriek op Strijp S. Hier werden de kinderen aan het knutselen gezet, met als verrassend resultaat een zero-emission auto, aangedreven door ballonkracht. Eindhoven blijft immers de stad van Innovatie!
De traditionele 1 mei toespraak mocht natuurlijk niet ontbreken. Na bestuurslid Jan Kleyn, die kort inging op de 1 mei traditie, sprak wethouder Mary Fiers de leden toe. Terloops werd, gezien de grote hoeveelheid kids, nog een nieuwe tak van de Jonge Socialisten opgericht, de Zeer Jonge Socialisten.
De middag was erg geslaagd. De opkomst was in vergelijking met voorgaande jaren hoog, de sfeer was goed, dus misschien is hiermee wel een nieuwe traditie geboren voor de PvdA Eindhoven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten