donderdag 1 juli 2010

Gemeente Eindhoven scoort erg goed in Elsevier onderzoek


Eindhoven stijgt van plaats 141 in 2009 naar plaats 14 in 2010! Een mooie plek, net onder Utrecht (plaats 9), maar boven Amsterdam (plaats 18). De eerstvolgende Brabantse B5-gemeente is Breda op een mooie 28-ste plaats. ‘s Hertogenbosch (49), Tilburg (56) en Helmond (109) volgen. De overall winnaar is Naarden, de hekkesluiter Pekela in Groningen (plaats 428). Eindhoven scoort met name goed in de Top-25 Jongeren (plaats 4) en Top-25 Dinky’s (plaats 4).
Sterke punten van Eindhoven zijn de voorzieningen voor ‘zorg en onderwijs’, de ‘economische positie’ en het aantal ‘arbeidsplaatsen’ en de voorzieningen op het gebied van de thema’s ‘cultuur’, ‘horeca’ en ‘winkels’. Punten waar nog aan gewerkt moet en kan worden is ‘veiligheid’ (dubbel min, maar dat wisten we al), ‘werkeloosheid’ en ‘welstand’ (ook dubbel min).
Last but not least scoort Eindhoven ook nog eens goed op de profijt index (plaats 11), oftewel de positie op de ranglijst van beste gemeentes afgezet tegen de positie op de ranglijst bij woonlasten. Een fijne stad dus voor weinig geld!




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten