woensdag 14 juli 2010

Grenscorridor N69 en DAF


Woensdag 14 juli, vol verwachting afgereisd naar een bijeenkomst van de Provincie Noord-Brabant in het DAF-museum, over de Grenscorridor N69, simpel gezegd de verbinding tussen Eindhoven en Hasselt België. Dit was ook de eerste kennismaking met gedeputeerde Yves de Boer, die zeer recent, 25 juni, is geïnstalleerd. Uit de Eindhovense Raad waren D66, VVD, Leefbaar Eindhoven en de PvdA aanwezig. Ook wethouder Joost Helms was aanwezig. Helaas werden mijn verwachtingen niet waargemaakt. Het was erg jammer dat de presentatie op de vlakte bleef, er nauwelijks ruimte was voor inhoudelijke informatie overdracht, laat staan een inhoudelijke discussie. Wel werd duidelijk dat er al heel, heel lang wordt gepraat, zo’n 30 jaar. Daar kan deze avond dan nog wel bij moet men bij de provincie gedacht hebben. In 2004 lag er al een intentieverklaring, maar we zijn, lijkt het, nog niet veel verder. Waar we wel in opgeschoten zijn, is het aantal varianten dat onderzocht wordt, daar zijn er in de loop van de tijd alleen maar bijgekomen. Het overzicht ontbreekt mij, maar we hebben het over: variant 0, 0+, West, Zuid, Oost, West Parallel, Oost-West en diverse combinatie hiervan, alsmede nog een flink aantal ‘werkpakketten’. En dit word nu allemaal onderzocht ...! Wel werd uitgebreid stilgestaan bij het proces tot aan het einde van het jaar, maar een datum waarop het project Grenscorridor N69 gerealiseerd is, werd tot ergernis van diversen aanwezigen, die duidelijk al wat langer meelopen, niet genoemd. Het bleef vaag en aan de reacties uit de zaal te horen is het er na deze avond niet duidelijker op geworden. Samenvattend was deze avond een gemiste kans van de Provincie om betrokkenen goed te informeren en mee te nemen in dit uitdagende project. Jammer, volgende keer beter en eind dit jaar komt het ongetwijfeld weer ergens op de agenda.
Overigens was er nog wel een lichtpuntje, namelijk de locatie. Het DAF-museum! Het was voor mij niet de eerste keer, maar het blijft de moeite waard om zo’n prachtig stuk Eindhovens Cultureel en Industrieel erfgoed te zien. Prachtig gerestaureerd en geëxposeerd, gerund door vrijwilligers. TOP.

2 opmerkingen:

  1. En de nieuwe gedeputeerde ? Was da wa ?? Inspirerend ? Of toch liever een type Van Merrienboer op die plek ? Die is in staat om zo'n traject er goed doorheen te loodsen. Ik zou die man provinciaal gedeputeerde van verkeer maken. Gemeentesecretaris is toch eigenlijk maar een saaie baan. En van verhuizingen en onroerend goed transacties heeft ie duidelijk minder verstand. De miljoenen zijn ondertussen al uit z'n handen gevallen. Maar blijft een feit, hij is ook een kampioen in camoufleren. Hij komt er mee weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Marcel, gezien het bericht van vorige week dat Erik van Merrienboer de gemeente Eindhoven inruilt voor de provincie, is de vraag of je 'inside information' had of beschikt over een voorspellende gave? Overigens is het vertrek van Erik erg jammer voor onze stad.
    Arnold

    BeantwoordenVerwijderen