donderdag 18 oktober 2012

Wie wordt raadslid van 2012?



Vandaag is de aftrap gegeven voor de verkiezing van Raadslid en Talent van het Jaar. Inwoners van Eindhoven kunnen vanaf vandaag hun oordeel over de lokale volksvertegenwoordigers kwijt op de site www.raadslidvanhetjaar.nl. Ook kan via Twitter en Facebook gestemd worden. Ambtenaren en de politieke verslaggevers van de lokale media worden eveneens om hun keuzes gevraagd.
Het is voor de vijfde maal dat in Eindhoven de verkiezing van ‘Raadslid van het Jaar’ wordt gehouden. De organiserende stichting wil daarmee bereiken dat goed raadswerk positieve aandacht krijgt. De voorgangers van het Raadslid van het jaar 2012 zijn naast ondergetekende Maarten Houben (CDA), Renate Richters (GroenLinks) en Aline Zwierstra (VVD). Karin Wagt (CDA) werd vorig jaar uitgeroepen tot Talent van het Jaar.
Aan de hand van de stemmen die komende weken op de site binnenkomen, stelt de stichting respectievelijk een top-5 (Raadslid) en top-3 (Talent) vast. De in totaal acht genomineerden worden maandag 12 november gepresenteerd bij de verschijning van de 25e editie van stadsglossy Frits. Vervolgens worden ze zondag 18 november voor de eerste maal ondervraagd tijdens de maandelijkse talkshow Spam in Meneer Frits. Met medewerking van het Eindhovens Dagblad, Studio040 en de Raadsgriffie houdt de organiserende stichting op woensdag 21 november een grote publieksavond in het Stadspaviljoen. Aan de hand van hun presentaties en inhoudelijk debat bepaalt een jury uiteindelijk welke drie raadsleden en twee talenten doorgaan naar de tweede stemronde. De bekendmaking en prijsuitreiking vinden op dinsdag 18 december plaats, direct na afloop van de laatste raadsvergadering van 2012. Het Raadslid van het Jaar ontvangt de Jan van de Biggelaar Award, genoemd naar het in 2009 overleden PvdA-raadslid Jan van de Biggelaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten