woensdag 6 maart 2013

Four more years


Het zijn zakelijk hectische weken geweest (zie www.facebook.com/wevielgut), wat er toe geleid heeft dat mijn blog tijdelijk een soort van weeskindje is geweest. Toch is er in de politiek wel het een en ander gebeurd.

Plaza
Denk aan het recente burgerinitiatief om de huidige Plaza Futura voort te zetten naast het nieuwe Plaza op Strijp S. Waar jarenlang het Plaza aan de Leenderweg een subsidieslurper is geweest, stelt men nu dat het nagenoeg zonder subsidie kan draaien. Waar hebben we al die jaren ons geld in gestopt?

Brandweer
En dan de bezuinigingen op de brandweer. Onze burgemeester, en de brandweerbestuurders, stelt dat er wel bezuinigd kan worden op de ‘handjes aan de pomp’. Of te wel men wil het duikteam afschaffen en dat levert € 100.000 op. Echter, de gemeenteraad, en met name de PvdA, denkt hier anders over. Zou deze € 100.000 niet elders te vinden zijn? Het lijkt er immers op dat de afgelopen jaren de top zwaarder is geworden en dat dit ten koste is gegaan van de mensen die het werk echt doen. En het vervelende is dat we als raad de cijfers nog steeds niet boven water krijgen. Jammer, zeker als de burgemeester schijnbaar niet bereid is om te bewegen. Sterker nog, hij grijpt alles aan om het schrappen van het duikteam er door te drukken.

Burgemeester
En dan zijn we bij de burgemeester aangeland. Rob van Gijzel heeft aangekondigd wel in te zijn voor een tweede termijn. Maar waarschijnlijk niet voor de volle zes jaar, maar eerder zo’n vier jaar. Beetje vreemd is dit wel, dat iemand een job van zes jaar ambieert en tegelijkertijd aangeeft dit waarschijnlijk niet vol te maken. Van de andere kant is tien jaar ook wel een mooie periode. Zelf vind ik dat Rob van Gijzel zijn werk goed doet, een goede, betrokken en charismatische burgemeester. Som een tikkeltje ‘doordravend’, maar ik zie hem graag nog een ‘tour of duty’ maken. Zelfs als het er dan geen zes worden, dan maar vier. Prima lijkt me.     

1 opmerking:

  1. There are actually numerous particulars like that to take into consideration.
    That may be a nice level to convey up. I offer the thoughts
    above as common inspiration but clearly there are questions like the one you convey up the place crucial thing will probably be working in sincere good faith.
    I don?t know if greatest practices have emerged round issues like that, however I am positive that your job is clearly recognized
    as a good game. Each girls and boys really feel the of only a second�s pleasure, for
    the rest of their lives.

    Check out my page - facebook for sex

    BeantwoordenVerwijderen