zaterdag 11 januari 2014

Eindhovens Dagblad: 'Ouderen Appèl niet eerlijk en betrouwbaar' !

Het ED ontmaskert vandaag op de voorpagina van de krant het Ouderen Appèl Eindhoven. Het lijkt er immers op dat het Ouderen Appèl het in de campagne naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart a.s. niet zo nauw neemt met de waarheid, sterker nog, gewoon leugens verspreidt. De actie donderdag jongstleden waarbij het Ouderen Appèl op de deur van de Catharinakerk een aanklacht tegen het huidige college op de deur ‘spijkert’, blijkt gebaseerd op een ‘flagrant onjuiste voorstelling van zaken’. Persoonlijk vind ik het erg spijtig dat een sympathieke en ervaren collega als Dré Rennenberg, die toch het hart op de juiste plaats heeft, het op dit moment nodig vindt om op deze wijze in Eindhoven campagne te voeren. Hard en scherp in het debat, dat mag en is goed. Maar wel gebaseerd op feiten en met respect voor elkaar.
En dat de feiten soms multi-interpretabel zijn, dat geloof ik. En dat er soms sprake is van inkleuring op basis van de politieke achtergrond, ook dat kan nog. Maar bewust leugens gebruik voor eigen gewin, dat is niet correct en verwerpelijk. En niet alleen in de politiek, maar überhaupt.

Vraag is natuurlijk hoe deze nieuwe stijl van campagne voeren van het Ouderen Appèl is ontstaan? Zou dat iets te maken hebben met, zoals het ED stelt, de nieuwe politieke gelukszoekers bij het Ouderen Appèl? Wie weet, maar mijn boodschap aan Dré: ‘blijf bij jezelf’.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten