vrijdag 24 januari 2014

Verkiezingsprogramma en financiële onderbouwing


Nar aanleiding van een blog (ED, 22 januari) van Ad de Koning met als onderwerp Programmataal heb ik een reactie geschreven.
Bijna 4 jaar probeer ik nu al om inhoudelijk met de LPF tot een debat te komen over de financiën van de gemeente Eindhoven. Helaas is dat tot op heden niet gelukt. LPF roept bij voortduring dat het niet klopt, zelfs de door PWC goedgekeurde jaarrekening was volgens de LPF niet deugdelijk. Na een gesprek met de wethouder en de accountant hierover, moest de LPF erkennen dat er geen grond was om te twijfelen aan de goedkeurende verklaring van PWC. En zo gaat het verdurend als het om de financiën gaat, kritiek zonder onderbouwing en alternatieven.
Oplossingen heb ik ook zelden gehoord. Dus het LPF verkiezingsprogramma er maar eens bij gepakt, getriggerd door de geleende uitspraak 'de financiële puinhopen van 4 jaar fris paars'. 
Helaas, maar niet geheel onverwacht, ook hier geen oplossingen of financiële onderbouwing. Jammer! Het zou mooi zijn als de LPF het 'geroep en getoeter' van de afgelopen 4 jaar eens om zou zetten in een constructief en onderbouwd verhaal hoe zij het de komende 4 jaar financieel zouden aanpakken. 
Dus LPF, aan het werk nu om zo snel mogelijk de financiele paragraaf aan het progamma toe te voegen. Kunnen we er daarna eens een inhoudelijk debat over voeren. Ik kijk er naar uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten