woensdag 9 december 2009

77% Eindhovense jongeren weet niet van gemeenteraadsverkiezingen 2010 !


Afgelopen woensdagavond presenteerde in het Stadhuis drie Fontys studenten, Jony Jaspers, Joyce Kamycki en Floor de Vries, de resultaten van een in opdracht van de PvdA uitgevoerd onderzoek onder jongeren. De vierdejaars studenten van Zo.communicatie hebben onderzocht hoe jongeren in Eindhoven ten opzichte van de lokale politiek staan: politieke interesses, politieke keuzes en zaken die jongeren bezighouden. Hiervoor zijn onder andere 100 mondelinge enquĂȘtes gehouden.
De resultaten stemmen tot nadenken.

Van de ruim 32.000 jongeren in onze stad weet 77% niet dat er begin 2010 gemeenteraadsverkiezingen zijn! Een van de jongeren antwoordde: ‘Gemeenteraadsverkiezingen? Die zijn toch net geweest?!’. Van de jongeren zegt 43% wel te gaan stemmen. Echter 57%, een ruime meerderheid, gaat dus niet stemmen! De jongeren die gaan stemmen geven de politieke partijen een gemiddeld waarderingscijfer van 7.2.

Ondanks deze ruime voldoende voor de politieke partijen waren er ook serieuze en minder serieuze opmerkingen: ‘Misschien dat de PvdA Eindhoven iets kan doen aan de slechte muziek in veel uitgaansgelegenheden’ en ‘Sociale voorzieningen heeft Eindhoven genoeg. Er zijn heel veel leuke winkels enzo...’. Verder bleek dat jongeren niet goed weten wat er speelt in Eindhoven, zij vinden het erg lastig om spontaan lokale issues te benoemen. Wanneer de jongeren een lijst met onderwerpen te zien krijgen, kunnen ze wel aangeven wat er verbeterd moet worden in de stad. De issues veiligheid, het uitgaansleven en studentenhuisvesting vormden uiteindelijk de top drie.

Ook hebben de dames een spannend en uitdagend campagneplan voor de PvdA bedacht. Hierover echter meer in januari en februari 2010 als het campagnetijd is! Inspirerend was het wel, zie bijgaande Flashmob uit Antwerpen (meer dan 3 mio keer bekeken). Dans CS Antwerpen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten