dinsdag 25 oktober 2011

Dutch Design Week & Dutch Design Awards

De DDW en DDA zijn goed uit de startblokken gekomen, waaraan zeker ook het mooie weer heeft bijgedragen. De 10-jarige jubileumeditie van de DDW begon op vrijdag met een leuke openingsavond. De openingsact is een spectaculair 'vertical urban ballet' tegen de witte muren van het Klokgebouw. Tot in de late uurtjes wordt daarna gefeest met muziek van Bertus Borgers.
Zaterdagavond de uitreiking van de Dutch Design Awards. De avond verliep soepel, mede door de presentatie van Hadassah de Boer. De kwaliteit van de genomineerden is erg hoog en de 'Golden Eye' gaat verrassend en verdiend naar Daniel Ross & Joris Maltha met het iPad-project 'Money & Speed: Inside the Black Box'.
De MINI Young Designer Award wordt gewonnen door Eindhovenaar Bart Hess, onder andere bekend van de Lady GaGa 'slijmjurk'. Een jonge designer die perfect past bij het pittige imago van MINI. Bart Hess mag in ieder geval een jaar gratis rijden in een MINI Cooper.
Zondag begon de dag met een VIP-brunch in het Designhuis. De expositie Spring, waar gevestigde ontwerpers naast hun eigen werk, werk laten zien van hun inspirator en van een jong talent, is erg boeiend. Ook de Kas op het Stadhuisplein, waar alle genomineerden van de DDA tentoongesteld worden, inspireert. De dag eindigt met een borrel op de bovenste verdieping van de Blob, aangeboden door Helsinki, World Design Capital 2012.
Hopelijk zijn de eerste succesvolle dagen van voldoende kwaliteit om beide grote sponsoren, ABN AMRO (hoofdsponsor) en MINI, een goed gevoel te geven. ABN AMRO is prominent aanwezig in het Klokgebouw met hun inspirerende Dialogues House. MINI presenteert zich buiten op straat met o.a. de MINI Design Rides.

MINI tegen Klokgebouw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten