donderdag 9 december 2010

Dag 3 van 'De week van ...': 8 december 2010


Woensdag 8 december leek een dag te worden zonder al teveel politieke content. Maar zo blijkt weer, het venijn zit vaak in de staart (of in de avond en nacht), zoals we vanochtend in het ED mochten lezen. Daarover later meer.
Allereerst een korte recensie. Een goede vriend had mij uitgenodigd om samen een hapje te gaan eten. Hiervoor had hij een relatief nieuw restaurant op de Kleine Berg (nr. 10) uitgekozen, Wiesen. Ik pretendeer geen connaisseur te zijn, maar wil toch graag mijn complimenten maken. Naast het feit dat we een mooie avond hebben gehad met goede gesprekken, is Wiesen zeker een aanrader. Prima atmosfeer, het zat ook lekker vol, het eten was heerlijk en de wijn goed. Tot slot verstond de gastvrouw haar vak. Kortom, een aanrader.
Echter gedurende ons diner speelde zich op lokaal politiek niveau het een en ander af, konden we lezen in de krant. De PvdA fractie bestaat nu immers niet meer uit 10, maar uit 9 leden. Een van onze (ex-)fractiegenoten heeft besloten om zelfstandig verder te gaan. Niet om de politiek inhoud, las ik in het ED, maar vanwege de maandelijkse afdracht. Mijn reactie:
1) Is het niet netjes om je (ex-)fractiegenoten op z’n minst gelijktijdig met de pers te informeren?
2) Is het niet vreemd dat slechts 1 van de 10 PvdA raadsleden stelt zich niet bewust te zijn van de maandelijkse afdracht?
3) Ter verduidelijking: het eerst genoemde bedrag van € 150 is per kwartaal en het tweede bedrag is per maand. Van beide bedragen worden door de Partij van de Arbeid veel zaken geregeld en georganiseerd, zoals bijvoorbeeld diverse opleidingstrajecten voor raadsleden.
4) Inhoudelijk klopt het ED artikel niet ten aanzien van het standpunt van de fractie in deze zaak.
Rest mij niets meer dan de nieuwe fractie in de Eindhovense raad veel succes te wensen. Ik kijk met belangstelling uit naar de inhoudelijk bijdrage in de raads- en commissievergaderingen. Voor mij is hiermee het boek ten aanzien van dit onderwerp dicht, terug naar de inhoud.
Een ander, zeer positief, bericht in het ED was het leuke nieuws van Marcel van Bussel met betrekking tot de door hem drie jaar geleden geïnitieerde verkiezing van 'Raadslid van het jaar'. Naast het feit dat het gewoon een erg leuk initiatief is, is er een mooie Jan van den Biggelaar trofee ontworpen en een gerenommeerde jury benoemd. En, nieuw dit jaar, ook de Eindhovenaren kunnen nu hun keuze kenbaar maken (Zie de site Raadslid van het jaar). Kortom, een mooi initiatief wordt volwassener. Alle lof voor de kartrekker Marcel van Bussel.



5 opmerkingen:

  1. Mooie blog, Arnold.

    Het vertrek van mevr. Sodenkamp is niet alleen slecht voor de PvdA, doch schaadt ook het imago van de politiek in het algemeen. Jammer, wij zien de bijdrage van mevr. Sodenkamp in de raad inderdaad graag tegemoet. Wellicht wordt ze wel gekozen tot raadslid van het jaar.

    En mocht de meerderheid van de coalitie in de raad in gevaar komen, dan nodigt 'leefbaar eindhoven' de coalitiepartijen graag uit voor het eventueel tot stand brengen van een gedoogakkoord.

    Met groet, Eddy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Eddy,

    Bedankt voor je reactie en compliment. We zullen zien hoe het zich verder ontwikkelt :-)

    Groet,

    Arnold

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ddy, wat is dat nou?? 'leefbaar' is niet de partij van gedogen en zeker t.a.v. het PvdA standpunt niet.
    Tenzij er na mijn vertrek een kentering heeft plaatsgevonden, helaas zal ik me dan toch echt moeten distanciëren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ddy moet natuurlijk Eddy zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. marcellinovanbroodenwijn9 december 2010 om 23:25

    de E had zich zojuist afgescheiden Ben.

    BeantwoordenVerwijderen