vrijdag 26 februari 2010

Eindhoven scoort zeer goed in Elsevier onderzoek ‘Hoe goed is uw gemeente’


Deze week publiceert Elsevier een onderzoek naar de ontwikkeling van de woonlasten in de Nederlandse gemeentes en wordt een algemeen oordeel gegeven over de kwaliteit en ontwikkeling van de gemeentes. Op beide aspecten scoort Eindhoven, als PvdA stad, zeer goed! De woonlasten zijn over de periode 2006-2009 gedaald met 0,3% (score ++). De gemiddelde stijging in Nederland is over diezelfde periode 1,2% geweest (met uitschieters naar boven van +14,8% en naar beneden van -6,4%). Absoluut (2009: € 601,-) behoren de woonlasten voor de Eindhovense burger ook bij de laagste in het land. Ook in de algemene beoordeling scoort Eindhoven maximaal, namelijk wederom een score ++. Positieve uitschieters zijn de dienstverlening (++) en de verbetering van de economische positie (+). Natuurlijk zijn er ook voor Eindhoven nog winpunten, zoals de veiligheid en het sociale klimaat.
De overall conclusie is echter dat Eindhoven een erg goed rapportcijfer scoort. Een compliment voor de stad, haar inwoners, ambtenaren, politici en bestuurders. We maken met z’n allen dus iets moois van onze stad!
PS 1: Misschien een tip om de Partij van de Arbeid in Eindhoven de komende 4 jaar weer uw vertrouwen te geven? Ga in ieder geval stemmen 3 maart, bij voorkeur dus op lijst 1.
PS 2: Lijst 1 nummer 5 is voor mij persoonlijk weer mooi meegenomen (zie mijn blog van 25 februari)









Geen opmerkingen:

Een reactie posten