maandag 1 maart 2010

Raad van Eindhoven 2010-2014: 73 zetels plus 1 klapstoeltje


Het SPAM debat leverde toch weer verrassende inzichten, ondanks het hoge politieke incrowd gehalte in het afgeladen Grand Café Meneer Frits. Allereerst natuurlijk de zetelverdeling. Op basis van de voorspellingen van de lijsttrekkers komen we in Eindhoven op 73 zetels plus een klapstoeltje voor de Partij van de Toekomst, zoals Johan Vlemmix dat zelf voorspelde. Opvallend waren met name de voorspellingen van de SP met 8 zetels (nu 6 in de raad), Leefbaar Eindhoven met 6 zetels (nu 2), Ouderen Appèl met 7 zetels (nu 2) en tot slot LPF met 7 zetels (nu 1 zetel). Verder was de afwezigheid van TON bij het debat opvallend, ... of niet? Het lijkt erop dat TON het debat uit de weg gaat. Geen van de kandidaten van TON wenste aan het lijsttrekkersdebat deel te nemen. Laten we hopen dat ze de volgende keer wel de kans grijpen om in de politieke arena de ‘degens’ te kruisen.
Verder de stellingen en plannen. Wat te denken van Groen Links, die in Eindhoven op alle overheidsdaken windmolens wil zetten. Buiten de vervuiling van de skyline van de stad gaat Groen Links er ook aan voorbij dat er op dit moment nog veel alternatieven zijn die een beter rendement scoren dan windmolens. Denk hierbij alleen al aan zonneboilersystemen en PV zonne-energie, of hybride systemen die het beste van zowel zonneboiler als PV-systemen combineren. Dat de overheid het voortouw neemt in de verduurzaming van onze stad akkoord, echter wel op basis van realisme en geen wilde plannen!
Het plan van de Partij van de Toekomst om een 80 verdiepingen tellende glazen begraaftoren in Eindhoven te realiseren kon op bijval met een knipoog rekenen van de zaal.
Verder deed de stelling van het Ouderen Appèl veel stof opwaaien: ‘in de cultuursector hebben zowel de gemeente als de culturele instellingen er een rotzooitje van gemaakt’. Dat er in de afgelopen periode zaken zijn misgegaan in Eindhoven is evident, maar alles en iedereen over een kam te scheren is toch wel erg kort door de bocht. Een bocht waar het Ouderen Appèl tijdens het debat dan ook zelf uitvloog!

1 opmerking:

  1. Welke bocht?
    Ga eens naar Hans Anders
    Heel de zaal kleurde groen.
    Kijk eens op de site van spam
    Maar ja we weten hoe de PvdA van nu de zaken bekijkt.
    Dat was toch anders in de tijd van Nico en Rein!!!
    Daar valt nog veel van te leren.

    Op naar mooier rood

    BeantwoordenVerwijderen