zaterdag 12 februari 2011

Hidden Heroes & Matter of Time


Het Designhuis opende vandaag de exposities ‘Hidden Heroes’, in samenwerking met het Vitra Design Museum, en ‘Matter of time’ van Dutch Invertuals. Beide kleine maar sprankelende exposities. Het is goed om te zien dat het Designhuis na een rommelige en verwarrende periode weer positief van zich doet spreken met deze mooie en toegankelijk dubbelexpositie.
‘Matter of time’ is een samenwerkingsproject van negen ontwerpers die met 600 jaar oud hout, dat diende als fundering voor de stadstoegang tot Eindhoven, aan de slag zijn gegaan. Het hout is bij de archeologische opgravingen ten behoeve van de fietsenkelder onder het 18 Septemberplein te voorschijn gekomen. Zeer bijzonder is het werk van Remco van de Craats, die met hout, potloden, klemmetjes en tie-wraps een soort van insecten creëerde. Door de werking van het hout bewegen de potloden als insectenpoten over het papier en creëren zo een ‘levenspatroon’ van 600 jaar oud hout. Erg mooi!

Remco van de Craats

Remco van de Craats

De expositie ‘Hidden Heroes’ verrast met een prachtig vormgegeven expositie van de gewone dingen in het leven, van paperclips tot condooms. Gecreëerd door Willie Wortels die waarschijnlijk nooit beseft hebben wat een impact hun idee voor de wereld zou gaan krijgen. Erg intrigerend en mooi vormgegeven. Op de mooie site www.hidden-heroes.net meer over deze expositie, echter het is zeker ook de moeite waard om het Designhuis de komend periode te bezoeken (t/m 15 mei). Bijgaande foto is de presentatie van het befaamde 3M Post-it geeltje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten