woensdag 17 november 2010

PVV, gedogen en geloofwaardigheid


Soms schreeuwt de realiteit om een beschouwing die eigenlijk niet bij je stijl past. Maar de PVV legt de bal nu echt op de stip voor een leeg doel. In chronologische volgorde de (ex-)-leden van de PVV fractie die in opspraak zijn geraakt.

Oktober 2010. Eric Lucassen (plaats 13 op de originele kandidatenlijst): aangifte voor het terroriseren (bedreiging en intimidatie) van zijn woonwijk in Haarlem en veroordeeld wegens ontucht met twee vrouwelijke ondergeschikte in opleiding bij de Koninklijke Landmacht waar hij als sergeant instructeur werkte. Blijft in de tweede kamer.
September 2010. Marcial Hernandez (plaats 18) gaf in een café in Den Haag een ambtenaar van EZ een kopstoot. Eerst werd het incident ontkend, later met de mantel der liefde bedekt, blijft dus ook in de tweede kamer.
September 2009. Hero Brinkman (plaats 12), oud inspecteur van politie maakt na ruim drankgebruik amok in de bar van de Haagse sociëteit Nieuwspoort. De barman deed aangifte van geweldpleging door Brinkman. Brinkman verontschuldigt zich en geeft toe een drankprobleem te hebben. Blijft ook zitten in de tweede kamer.
2005-2008. Tegen Dion Graus (plaats 10) werden meerdere aangiftes gedaan wegens mishandeling van zijn zwangere vrouw (ondersteunt door een doktersverklaring) en bedreiging. Ook was er bij Grous sprake van onbetaalde rekeningen. Tweede termijn als kamerlid.
Gidi Markuszower (plaats 5) is inmiddels uit de fractie gestapt in verband met verboden wapenbezit. Arjan Brogt (plaats 32) verdween nog voor de verkiezingen plots van de lijst . Hierover is geen verklaring afgelegd door de PVV noch door Brogt zelf. Wel is bekend dat er een veroordeling lag om een bestuursbeurs terug te betalen. Last but not least Mellony van Hemert (plaats 9). Ook voor de verkiezingen al van de lijst gevoerd, mogelijk vanwege onjuistheden op haar CV. Officiële verklaring van de PVV: medische redenen.

Zeven stuks ! Hoe verhoudt het gedogen van Wilders in zijn eigen fractie zich tot het ‘zero-tolerance’ beleid dat door hem en zijn fractie wordt voorgestaan? En hoeveel jaar minimumstraf levert het bovenstaande lijstje in totaal op?










1 opmerking:

  1. Uit het bovenstaande is zonder twijfel vast te stellen dat Geert Wilders met twee maten meet.

    Els Wierda

    BeantwoordenVerwijderen